spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Unifeeder centraliserar

Rederierna slås samman för att minska sina kostnader. Effekterna blir synliga även på andra håll, som när Unifeeder drar ner på sin lokala närvaro

Spedi har tidigare rapporterat om Unifeeders stängning av Göteborgskontoret. Nu kommer nästa steg.

Team Lines, X-Press Lines och Unifeeder är alla sk ”Common feeders,” vilket innebär att de är oberoende och kan ta last för vem som helst av de stora linjerna. De flesta har också ett avtal med ngåon, oftast alla. Detta för att säkra sina transporter. Det är också bra för kunden. Tillsammans har feeder-rederierna många avgångar från kontinenthamnar som Hamburg, Rotterdam och Bremerhaven, till mindre hamnar som Århus, Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Stockholm, Gävle mfl.

Den senaste tiden har ju åtskilliga stora rederiet slagits samman, vilket gör att köparna av feeder-tjänster minskar och därmed lönsamheten för dessa rederier. Dessutom flyttas besluten från loklala kontor till mer centrala beslutsfattare. Bokningar sker i automatiserade system. Lokala förmågor, kunskaper och kännedom om hur det fungerar på plats värderas mindre.

Unifeeder minskar antalet kontor, och upprättar istället ”Service centers”. Tio kontor skall bli tre, som skall ligga i Köpenhamn, Hamburg och Gdynia. Huvudkontoret skall ligga kvar i Århus.

Unifeeder opererar 50 fartyg (alla på charter) om en kapacitet på ca 55 000 TEU.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code