spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Uber Freight gör entré

Världens största taxiföretag blir världens största transportföretag? Utan att äga en enda bil.

Taxijätten skall nu även försöka vinna mark inom transportsektorn. Uber har i dagarna lanserat sin tjänst ”Uber Freight” på delar av den amerikanska marknaden med målet, först och främst, inställt på åkerier med flottor av mindre skala.

Utdrag ur ett blogginlägg av Eric Berdinis, produktchef på Uber Freight:

Uber började med den enkla idén att trycka på en knapp och få en taxi. Sex år och mer än två miljarder resor senare har vi vuxit till det största globala samåknings-nätverket och förgrenats till nya företag som UberEATS och Uber for Business. Nu applicerar Uber den formeln på en av de viktigaste industrierna i landet: transporter.

Lastbilschaufförer är ryggraden av den amerikanska ekonomin. De kör omkring 10% av alla mil och transporterar 14 miljarder ton gods varje år. Det uppgår till nästan 115 kilo varor för varje amerikan per dag. Lastbilschaufförer tar en stor risk för att vi ska få de produkter vi behöver, från produktionen i vår lokala stormarknad till kläderna hos våra favoritbutiker.

 

Idén är enkel: Koppla ihop godsägare med transportörer. Starta appen. Hitta en transportör och tryck på knappen.

När eller Om denna tjänst når den svenska marknaden återstår att se. Personligen tror jag att det bara är en tidsfråga. Hur skulle detta påverka den svenska åkerinäringen? En redan så mättad marknad med små marginaler – kommer man ha råd att inte haka på?

Vad tror du?

 

 

Källa: Supplychain247.com

Bild: Pressbild ifrån Uber.com

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code