spedi_se_annons
Blogg

Tillbaka till gruvan igen..

Julen är över och det nya året har gjort entré. Julborden har satt sig lite här och var på kroppen och i bakhuvudet dånar samvetet över det där ”nyårslöftet som måste hållas”. Och det gråmulna vädret utanför fönstret som ligger som en blöt filt över tillvaron gör inte saken bättre. Nåväl…  Så illa är det nog inte 🙂

Att hitta tillbaka till jobbglädjen efter en ledighet kan vara lättare sagt än gjort, men här kommer 3 tips som förhoppningsvis kan hjälpa någon av er därute.

 

  1. Var ärlig mot dig själv: Det är ingen som tvingar dig att jobba kvar. Har julen fått dig på andra tankar och motiverat dig att söka nytt jobb? Ta den känslan på allvar och leta dig vidare. Om det hjälper dig – plocka bort ordet ”Lojal” ur din vokabulär. Var och en står sig själv närmst. Är DU inte nöjd? Sök dig vidare.
  2. Tänk logiskt: Kanske bågnar din inkorg av olästa mail och todos som måste hanteras, och du känner en pulserande inre stress över att vilja lösa ALLT med en gång. Kom ihåg att det inte är logiskt, eller möjligt, att ta igen en VECKAS arbete på EN dag.. Börja underifrån och beta av ett mail/uppgift åt gången. Och gör en sak i taget. Krydda med starkt kaffe.
  3. Planera in nästa evenemang med familjen eller vännerna. Livet består av en j**la massa gråa måndagar och tisdagar. Att ha någonting roligt att se fram emot i kalendern hjälper dig att fokusera.

 

Har du några tips på hur man hanterar jobb-ångest efter ledigheten? Kommentera gärna i fältet nedan.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code