spedi_se_annons
Blogg

Satsning på tullverket

Ända sedan EU-inträdet har tullverket fått minskade anlag i flera omgångar. Våra politiker tycks ha trott att vi inte har någon handel med länder utanför EU och att de som smugglar skulle sluta för att vi gick med i EU

Som de flesta av oss vet har handeln med tredje land bara ökat och smuggling och brottslighet ser ju knappast ut att minska heller. Så, ur den aspekten är det väldigt roligt att se att regeringen nu gör en satsning på tullverket.

Tullverkets budget skall ökas med tio procent, vilket är den största ökningen sedan EU-inträdet rapporterar bla Svenska Dagbladet.

Det skall kanske nämnas att de avgifter som tullverket idag kasserar in i form av tullar och andra avgifter på tullräkningen, går oavkortat till EU. Vare sig Sverige eller tullverket får behålla de pengar de kasserar in. Det innebär att tullverket för staten är en ren utgift. Samtidigt ställer EU krav på att vi lyckas kontrollera vår import och att vi tar ut de tullar vi skall göra, när EU gör revision av tullverket.

I och med denna satsning får vi som arbetar med gränshandel i olika former, hoppas att kontrollen blir bättre och att vi kan göra affärer på lika villkor, som en effekt av att alla betalar de avgifter de skall ger. Givetvis hoppas vi också att tullverket får en möjlighet att beivra dem som försöker föra in varor som vi inte vill skall komma in i landet.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code