spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Royal Arctic Line byter hamn

Världens absolut coolaste container-rederi måste vara Royal Arctic Line. Deras uppgift är att transportera gods mellan Danmark och hemmavattnen kring Grönland, vilket ju inte är det enklaste

Royal Arctic Line är inte heller ett särskilt gammalt bolag, utan bildades så sent som 1993. Då under ”hjemmestyret”, men blev senare delat i fristående bolag.

Trafiken drivs med specialbyggda fartyg, som kan hantera både väder och vind, för att inte tala om temperaturer. Man trafikerar inte direkt de vänligaste vatten i världen, och flera av hamnarna kan bara anlöpas under sommarhalvåret. Fartygen har låg kapacitet, höga fribord och högsta tänkbara isklasser förstås. Ett krav om man skall kunna arbeta i den här miljön.

Sedan starten har Aalborg varit enda hamnen i Danmark. Nu vill man flytta till Århus istället. Kanske inte en stor sak i sig, och det känns kanske mera praktiskt att kunna ta omlastningsgods, från fartyg till fartyg, utan vägransporter emellan. Samtidigt är det förstås trist att de röda båtarna lämnar Aalborg.

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code