spedi_se_annons
Blogg Nyheter

OOCL och COSCO igen?

POhPersonligen tycker jag att börshandel är både ointressant och ibland rentav farlig för företag, i synnerhet de som verkar inom sjöfart. Sjöfarten lämpar sig dåligt för kvartalsekonomiernas sätt att fungera

Många rederier har valt att lämna börsen. En fartygsaffär påverkar siffrorna på ett sätt som fungerar dåligt i kvartalsredovisningen. På ett sätt som gör att börskursen tenderar att åka än hit, än dit, på ett sätt som inte är hälsosamt.

Icke desto mindre finns de stora container-rederierna på börser runt om i världen.

Just nu, fredagen den sista juni, rusar OOCLs aktier på Hong Kong-börsen och ligger nu på sin högsta nivå sedan våren 2012. Detta beror troligen på allt högljuddare rykten om att COSCO är på gång att ta över bolaget.

Vi har skrivit om detta tidigare och ryktena blir alltså fler och mer högljudda.

Detta skulle alltså inte vara ett barmhärtighetsköp, eftersom båda bolagen är välmående och har klarat den senaste tiden förhållandevis bra. COSCO kan knappast ha hunnit få klart integreringen av China Shipping fullt ut ännu, något som väl talar emot att göra ytterligare ett stort sammangpende på kort tid. Både rederierna har egna kontor i Göteborg.

Splash 24 har mer info.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code