spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Om 10 år har du inget jobb kvar

Enligt en artikel i nättidningen The Loadstar är den traditionella speditören påväg att försvinna. De företag som inte bygger sin verksamhet kring volym eller väljer att nischa sig, kommer inte att behövas på transportmarknaden inom 10 år. Allt fler företag implementerar automatiska bokningssystem, vilket möjliggör för kunderna att själva styra sina bokningar och få en fullständig överblick av alla kostnader innan skeppning. Allt med bara några knapptryckningar bort.

Enligt artikeln i The Loadstar siar man om att de företag som inte väljer att implementera den teknik som finns att tillgå inte kommer att behövas. Av de 100 000 speditörer som globalt opererar på marknaden tror man att bara de stora företagen, som väljer att just automatisera sin verksamhet, också är de som kommer att överleva. Visst, det kan vara en skrämmande tanke att helt öppet blotta sina priser och underlätta för potentiella kunder att jämföra och sålla bort de dyrare alternativen, och i förlängningen även sålla bort er. Men för att ha en chans att hålla sig kvar gör man nog bäst i att följa strömmen och ”göra som alla andra” för att ha en chans till överlevnad.

Personligen tycker jag att man alltid ska omfamna ny teknik, istället för att försöka argumentera bort den. Hurvida branschen kommer att ta denna riktning eller ej återstår att se – men jag tror definitivt att det kommer finnas kvar ett behov och ett utrymme för den ”traditionella speditören” under en lång tid framöver, om än i mindre skala. Förändringen kommer naturligtvis inte ske över en natt.

Frågan man bör ställa sig är snarare när det kommer att ske, inte om det kommer att ske.

 

Vad tror du? Skriv gärna en kommentar i fältet nedan (helt anonym).

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code