spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Ökning av feederverksamheten – trots nedläggningar

Fraktslusken har tidigare pratat om feederbolagen och deras problem. Det finns också ljusa sidor, som kanske inte var helt väntade.

Aalborgs hamn har numera två feederanlöp per vecka rapporterar hamnens marknadsavdelningen. CMA-CGM och Unifeeder går nu in i hamnen.

För några veckor sedan rapporterade vi om att Unifeeder stänger sitt Göteborgskontor och sköter allt från Shippinghuset i Århus, vilket är djupt tragiskt för både de svenska anställda och servicenivån i företaget. Men samtidigt förkunnar Unifeeder på sin hemsida att man utökar sin verksamhet både i Östersjön och på västkusten.

Nytt är Bremerhaven – Aalborg, Halmstad, Norrlöping och Riga.

13.7.05 Hamburg

Bild: Unifeeder.com

En anledning till att det idag går att köra feederbåtar på flera hamnar har förstås med överkapaciteten att göra. Det finns gott om ledigt tonnage och ägaren gör allt för att få en charter. Det är med andra ord ganska billigt att hyra båt idag. Det i sin tur gör att många provar saker som inte hade fungerat i andra tider. Konkurrensen med lågprischaufförer är förstås fortfarande extremt tuff och kostnaden för hantering i hamn tar knäclen på de flesta.

Men det finns faktiskt en chans att vi får se en hel del nya och spännande linjer och trafiker framöver!

Källa: Unifeeder.com

Vad tycker du? Du vet väl om att du kan kommentera anonymt.. Droppa en rad eller två i fältet nedan.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code