spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Ny servicenivå i Göteborg

STA
Göteborgs Hamns APM Terminals, som vi gamlingar ofta kallar Skandiahamnen, har i media gått ut och berättat om sin stora satsning med automatiserade portar

De automatiserade portarna skall göra det möjligt att hämta och lämna containers med mindre inblandning av hamnarbetare. Istället skall mycket automatiseras, eller skötas av ett väktarbolag.

Vad man däremot inte berättar om är att man samtidigt ändrar sina öppettider. Så, som man inte gjort servicenivån lägre genom att ha två skift istället för tre, dvs kunnat hantera fartyg hela dygnet, utan bara två tredjedelar (som man hade det på nittiotalet och tidigare), så gör man det nu, när man minskar portarnas öppettider med 20% (0700 – 1900 istället för 0600 – 2045, vilket även det är en försämring sedan man en period hade öppet fram till 2200).

Effekten av detta ger förstås än mera köer i portarna vid hämtning och lämning av containers, samt att åkerierna får sämre utnyttjande av sina fordon.

Våra tidigare kommentarer om eventuellt ljus i tunnlar och annat, det får väl ses på ett mera globalt plan. APM Terminals har för stunden en ganska lång resa i sin tunnel innan det kanske ljusnar framöver.

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code