spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Norvikshamnen, inte helt färdigtänkt

Att bygga hamn i Norvik är redan klubbat. Man har redan börjat. Men kringliggande infrastruktur verkar inte helt färdigplanerat

Senast för ett år sedan var er fraktslusk sur och gnällig över hur man kan planera en stor hamn i en återvändsgränd, där man måste in i stockholms innerstad (nästan) för att kunna ta sig vidare i Sverige.

Visst är Stockholm ett stort område för konsumtion. Mycket av vår import hamnar till slut i Stockholm. Men ytterst få mottagare i stockholmstrakten kan ta emot en hel containerlst eller trailer till sig. Det mesta hamnar i logistikcenter, lager eller terminaler, utanför Stockholm. En del i stockholms ytterområden, annat i Göteborg eller Jönköping, eller kanske någonstans i Småland. Till dessa områden är kortaste och enklaste vägen inte via stockholms innerstad.

Detta tycks man nu ha kommit på. Och det talas om en väg via södertörn, från Norvik och nordost, mot Tullinge och Södertälje. Det låter ju bra. Men tydligen så är vägen inte så prioriterad. Det är viktigare med prestigebygget hamnen.

Glädjande har vi några tynger namn än mitt som också har insett problemet. Sjöfartstidningen publicerar ett öppet brev från sunda människor här:

Öppet brev.

 

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code