spedi_se_annons spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Några bromsar, andra gasar

Igår skrev vi om ett förslag till någon slags super slow steaming för att blidka miljövännerna

Idag nås vi av nyheten att Hyundai Merchant Marine planerar att lansera en höghastighetspendel mellan asien och norra europa. Är det bara ett desperat försök från en döende svan eller finns det något här? Många importkunder med gods från asien pratar om att de tycker att transit-tiden är för lång. Men skulle de vara beredda att betala vad det skulle kosta med en snabbare leverans?

Som de flesta som jobbar med import vet, så kan man ha lite otur och få en transittid på närmare fyrtio dagar och i medel minst trettio.

Men ännu har HMM inte berättat vare sig vilka hamnar man tänker sig denna snabb-pendel skall gå på och inte heller finns någon information om vad för slags tider vi kan räkna med.

Hyundai har fått andra bekymmer att hantera också. The Loadstar skriver om deras samarbete med 2M-alliansen (Maersk och MSC), som bland annat syns i Göteborg där Maersk och MSC samseglar. Men många av 2Ms kunder ogillar att deras last kan gå med HMMs fartyg. Många fick ju stora bekymmer med gods som fastnade på Hanjins fartyg efter deras konkurs och det är nog ingen som vill vara med om detta igen. Hyundai lär ha svårt att försäkra sina kunder om att riskerna för liknande problem.

Blev du hjälpt av detta inlägg?