spedi_se_annons
Blogg

Mera till Maersk?

Återigen går det rykten om att Maersk är på jakt efter rederi att köpa

Återigen börjar det spekuleras om att en försäljning av Hamburg Süd är nära förestående. Det var några år sedan sist. Sedan ett par dagar har det i flera nättidningar skrivits om att Hamburg Süds ägare, Dr Oetker (som bland annat är stor tillvekrare av diverse färdigmat och liknande), letar efter en köpare till Hamburg Süd.

Om det blir Maersk är kanske för tidigt att säga, men inte helt omöjligt skulle de kunna passa bra i deras organisation. Hamburg Süd har alltid varit ett av rederierna med hög kvalite i det mesta man gör; korrekta aviseringar, hög precision i tidspassningar, helt enkelt a-klass-service. Med tillhörande pris.

I en ny, post-Hanjin-era, för containershipping, är det nog svårt att inte vara riktigt stor och ändå överleva. Är du liten och inte så bra, då går du under. Är du liten och bra, blir du uppköpt. Det kan inte vara lätt att balansera på knivseggen. Men helt klart vore väl att containerbranschen blir tråkigare med färre aktörer.

I Sverige har Hamburg Süd huvudkontor för norden och baltikum, med huvudkontor i Stockholm och operation i Göteborg och totalt ca 45 anställda.
 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code