spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Ljuset i tunneln?

Zimsalabim!
Börjar vi se ljuset i tunneln nu, eller är det ett mötande tåg?

Vi har redan noterat att sjöfrakterna är på väg på uppåtgående. Det känns ju betryggande.

Flera rederier rapporterar också bättre resultat.  Hapag Lloyd rapporterar en vinst om EUR 14 miljoner för andra kvartalet i år, mot förluster de två föregående kvartalen. Cosco meddelar att de räknar med vinst för första halvåret 2017 till och med Zim pratar om, låt vara en blygsam, men ändå vinst för kvartalet.

Från olika håll kan vi också se att antalet fartyg utan sysselsättning minskar. Visserligen har en hel del, inte så gamla, fartyg skrotats (vilket gett en mindre boom på skrotningsvarven), men också att fler och fler fartyg utnyttjas.

En stor anledning till det senare är att flera större fartyg ny sysselsätts i trader mellan sydamerika och europa. Vad somi sker med den fraktmarknaden återstår förstås att se. Vi får hoppas att den är mera stabil.

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code

1 Kommentar

  • Om det mötande tåget symboliserar ’Demand’ på återresa efter att ha hållit ’steamen’ oväntat länge, så är jag böjd att hålla med. Redarna har fått chans förstärka kassan och det har varit hälsosamt för dem . Om det andra tåget kallas ’Supply,’ så är jag bekymrad över att det ständigt påkopplas allt fler och större vagnar. Q4 tror jag blir en jobbig period med tendens till fight om marknadsandelar och därmed lägre spotpriser.