spedi_se_annons
Inrikes Nyheter

Laddbara bilar upp 31 procent i januari

Under januari månad såg vi en ökning på 1500 laddbara bilar, meddelar Power Circle via ett pressmeddelande. Det är en ökning med 31 procent i jämförelse med samma månad föregående år. Utbyggnaden av den publika laddinfrastrukturen ligger i fas och antalet laddpunkter och laddstationer uppgår nu till 4716 respektive 1297 stycken.

Totalt finns nu 46985 elbilar och laddhybrider i drift i Sverige. Av den totala personbilsförsäljningen under står januari står laddbara bilar för 7 procent av denna marknadsandel.

För kategorin; lätt lastbil finns alternativ med 100 procent eldrift, ändå anser man att denna marknad ännu inte tagit fart.

-Det är något förvånande att inte fler väljer eldrift på sina lätta lastbilar. Det finns för all del endast en handfull modeller att välja mellan, vilket säkert är en förklaring till kräftgången. Med små avvikelser har de månatliga ökningarna av eldrivna lätta lastbilar legat på ungefär samma nivå de senaste fyra åren. Här ger sannolikt bonus-malus-systemet effekt, lätta lastbilar med förbränningsmotorer kommer generellt att få väsentligt höjd skatt till följd av relativt höga CO2-utsläpp, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

 

Bild: Pressbild – Power Circle

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code