spedi_se_annons
Blogg E-handel

Kvällsjobb blir standard

En förutsättning för ehandeln är att de som levererar kan göra det när deras kunder kan ta emot. Det betyder ofta leveranser på udda tider, på kvällar och kanske helger. Då ingen av oss egentligen vill arbeta. Kan det vara så att vi måste börja tänka på ett annat sätt kring det här med ”kontorstder”?

Härmoveckan gick postnord ut och berättade att man erbjuder kvällsleveranser som standard. Fullt förståeligt. Flera har gjort det länge. IKEA och Mathem tex. Att försöka leverera grejer när vi inte är bara krångligt. I bästa fall möts du av en lapp i brevlådan som berättar att du kan hämta dina grejer i den lokala matvarubutken. I värsta fall måste du ringa och kanske boka om leveransen eller hämta den i något industriområde, på andra sidan stan och bara under kontorstid.

Men detta är förstås ändå inte optimalt. Det var väl länge sedan det betydde att du var hemma, bara för att du inte var på jobbet. Barnens hockey-träning, kören och din träning gör att du kanske inte tillbringar så mycket tid i hemmet som du borde för att kunna ta emot alla dina leveranser på kvällstid. Amerikanska Wallmart har föreslagit att leverera innanför dörren. En ypperligt bra tanke på många sått. Kan de inte ställa in det som skall i kylen, i frysen, kanske förbereda middagen och leka lite med barnen innan jag kommer hem från träningen eller det sena mötet på kontoret (nej, inte det med sekreteraren)?

Ett sådant system öppnar förstås för massor av problem, men en nog så intressant tanke på många sätt. Ingen av oss vill väl gärna lämna ut dörrnyckeln till en budfirma som anlitar en åkare, som i sin tyr lejer in en chaufför på enstaka. Det blir svårt efteråt att ta reda på vem som tog med sig mingvasen i hallen och hemförsäkringen är inte riktigt med på noterna med hur vi vill sköta våra matvaruinköp.

Vi har ju redan läst om kylskåp som har koll på vad som finns i dem, hur gammalt det är och när du behöver beställa nytt. Vi som inte bor i USA kan inte använda Amazon till dess fulla potenial, men där är det väldigt lätt att med en knapptryckning beställa nytt toapapper om du ser att det börjar ta slut. Men det funkar ju inte om jag inte kan ta emot det jag beställer.

Trevlig helg! Själv tänker jag gå på stan och handla!

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code