spedi_se_annons
Blogg Nyheter

I konfliktens kölvatten

Ingen har väl kunnat undgå konflikten hos APM Terminals i Göteborg. I dess kölvatten hittas nu nya lösningar

Det finns inte så många continaerhamnar i Sverige. Utöver Göteborg är det egentligen bara Helsingborg och möjligen Malmö som är ett vettigt alternativ för conatainer på västkusten, och Stockholm och Södertälje på ostkusten, även om Norrköping och Gävle finns där också.

Konflikten i Göteborg har lett till att man letar alternativ. Helsingborg har i stort sett fullt och inte kapacitet för mer gods. Halmstad och Varberg har aldrig varit några bra containerhamnar, även om en del rederier har försökt, och det kan fungera om man arbetar i liten skala.

Vi har ju gamla Wallhamn på Tjörn. Minns från en klassresa deras stora kranar, men de är sedan gammalt borta. De hanterar bara roro och bilar idag. Även om man förstås skulle kunna köra dit en mobilkran och hantera conatiners i liten skala om man ville.

Som en sol dyker då Uddevalla upp. Man har redan haft ett par besök av fartyget Ice Runner, som tidigare gick för China Shipping, men numera går i traifk för feederoperatören X-Press Lines.

Rotationen är Rotterdam (söndag-tisdag), Uddevalla (torsdag) och Göteborg (fredag) för att gå tillbaka till Rotterdam.

Uddevalla är en hamn som normalt inte hanterar containers, men med endast en båt i veckan, så borde det inte vara några större problem att hantera detta. Intressant alternativ!

X-Press Feeders

G-Solutions är agent i Sverige

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code