spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Hyundai Merchant Marine uppvisar lågt resultat

Koreanska Hyundai ligger fortfarande lite illa till

De flesta av de stora rederierna har presterat bättre den sista tiden. Det verkar som om marknaden återhämtat sig lite grand.

Men för Hyundai är det fortfarande en del bekymmer. Låt oss hoppas att detta löser sig snart, för HMM har ju varit ett av få rederier med god kvalite och hög servicenivå. Det vore tråkigt om de blev uppköpta.

Källa: Splash 24/7 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code

1 Kommentar

  • Hyundai Merchant Marine (HMM) har lyckats få ett hängavtal med 2M alliansen (Maersk/MSC)
    i traden Asien – USWC (Västkusten USA) som är HMMs viktigaste trade. HMM har på några månader ökat sina volymer i traden med 77 % från 7900teu till 14000teu/vecka. Samarbetet med de båda 2M-aktörerna är prestigefyllt och har säkerligen bidragit till denna markanta ökning.
    Därmed inte sagt att intjäningen har hängt med – 2M har säkert sett till att avtalet är i deras favör – men Korean Development Bank vill inte se ett nytt Hanjin scenario och stöttar HMM. Nyligen bekantgjordes planerna på ett Korean Shipping Partnership där 14 rederier skall stärka varandra genom att kollektivt utnyttja terminaler etc på ett effektivare sätt.
    HMM tycks därmed ha fått torrt på fötterna ett tag framöver och kan påräkna hjälp från KDB om kassan blir tom. Så länge 2M är med i bilden är faran nog över, men vad som händer om hängavtalet med 2M avbryts, kan man bara spekulera i.