spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Helsingborgs hamn växer!

Redan tidigare har vi noterat att de mindre containerhamnarna i Sverige växer

Länge levde de containerhamnarna i Sverige som inte var Göteborg skandiahamn (idag APM Terminals) lite i skymundan. Helsingborgs hamn var väl den som var mest framåt. Men det hände något. Under flera år har hamnar som Södertälje och Gävle vuxit och blivit hamnar att räkna med.

Halmstad, Varberg och Wallhamn är kanske inte de vi först tänker på när vi tänker på containerhamnar, men de växer de med.

Helsingborgs hamn gjorde förra året sitt bästa år någonsin. Flera stora investeringar har gett resultat. Under 2016 ökande gods som transporterades sjövägen med 1%. Helsingborgshamn ökade sin volym med 2,8% så de växer stort. Sveriges andra största containerhamn växer och växer snabbt. De investeringar som gjorts verkar ha slagit väl ut och det är få problem som har nått våra öron.

Årsredovisingen finns att läsa här.

Helsingborgs hamn har förstås en bit kvar till landets största containerterminal, så man lär få finna sig i att vara nummer två ett tag till. Men med nästan 300 000 TEU i omsättning 2016 är det inte alls illa. Göteborg omsätter strax under 800 000 TEU, men där har man vuxit en hel del. För femton år sedan var man under halvmiljonen TEU.

Vi säger grattis till Helsingborg!

 

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code