spedi_se_annons
Nyheter

En snabb gamling – Porsche fyller 70!

Bilmärket som är lika synonymt med hög fart som med hög klass fyller 70 år. Första modellen gick under benämningen 356 ”Nr 1” Roadster och registrerades 8:e juni 1948. Detta var bilen som förvandlade Ferry Porsches dröm till verklighet.

– Hans vision vid den tiden gav uttryck för alla de värden som definierar märket än idag, sade Oliver Blume, CEO för Porsche AG, i samband med invigningen av det årslånga firandet av ”70 år med sportbilen Porsche” på Porsche Museum.

– Tradition är en förpliktelse. Utan vår tradition och utan våra kärnvärden skulle vi inte vara där vi är idag, säger Oliver Blume. Vi planerar att även långt in i framtiden upprätthålla den förstklassiga tekniska nivå som Ferry Porsche satte. Intelligent dynamisk mobilitet har en fantastisk framtid. Och vi har den teknologiska expertisen, de kreativa medarbetarna och den unika teamkänsla som krävs för att vara med där. Vi har vad som krävs för att försäkra oss om att märket Porsche fortsätter att fascinera – i ytterligare 70 år.

Porsche firar årsdagen med ett antal aktiviteter världen över. Den 3:e februari kommer ”The Porsche Effect“ att öppnas på Petersen Automotive Museum i Los Angeles. I Tyskland visas utställningen “70 years of the Porsche sports car” den 20 till 31 mars på “DRIVE, the Volkswagen Group Forum” i Berlin. Porsche Museum firar också födelsedagen med en omfattande specialutställning som öppnar den 9 juni.

Foto: Pressbild Porsche.com

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code