spedi_se_annons
Blogg

Dansk sjöfarstlobby jobbar hårt. Var finns den svenska?

Danska redarföreningen jobbar för att Danmark skall bli mer drivande som sjöfartsnation

Danska redarföreningen jobbar för att Danmark skall vara en drivande, stark och aktiv sjöfartsnation. Danmark är ju en nation av handelsmän, speditlörer och åkare. Men kanske mest kända som just sjöfartsnation. Även om vi inte skall glömma vare sig Norge eller Finland här, så är nog Danmark det land som lyser starkast i Norden. Men Danmark är också en sjöfartsnation att räkna med i hela Europa, för att inte säga världen.

Ändå jobbar danska redarföreningen på att danska regeringen skall stärka sin position som sjöfartsnation.

I Sverige är intresset för sjöfart svagt. ”Varje transport är ett misslyckande” har en gång varit ett av riksdagspartiernas åsikter. Det genomsyrar lite den svenska politiken. Man pratar om cyklar i Sverige när danskarna pratar om hamnar och sjöfart.

Mest är det utredning på utrdening, långbänk efter långbänk, och till slut kommer det nästan ingenting i budgeten. Sådan är förstås politikens gång, men det är ändå lätt att bli frustrerad. För medan politiken inte gör mycket, sker desto mer på marknader. Svenska rederier flaggar ut, kontrollen hamnar i andra länder, och gör oss mindre självständiga, utan kontroll.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code