spedi_se_annons spedi_se_annons
Nyheter Utrikes

Bring köper Tesla Semi

Företaget har redan en av världens största elfordonsflotta, och nästa år kommer den att utökas med en semitrailer från Tesla, informerar företaget via ett pressmeddelande.

Tesla har tidigare meddelat att man under 2019 kommer börja producera en semitrailer som kommer att ha en räckvidd på häpnadsväckande 800 kilometer.

Vi ser att framtiden är elektrisk i alla fordonssegment. Därför är det viktigt för oss att testa ny teknik så tidigt som möjligt, säger Thomas Tscherning divisionsdirektör Bring Express

Tekniken

Den aerodynamiska designen gör att fordonet har ett mycket lågt luftmotstånd.

Teknikutvecklingen är inom detta område går väldigt snabbt, framtida elfordon kommer uppfylla våra behov när det gäller räckvidd, säkerhet och kostnader”, säger Thomas.

Kombinerat med autopilot teknologi, automatisk nödbroms, körfältsvarnare och antikollisionssystem bidrar denna teknologi till en säkrare körning.

Bring har minskat sina utsläpp med 40 procent sedan 2009 och nu har satt ett ambitiöst mål att använda enbart förnybara energikällor fram till 2025. Elektrifiering av fordonet är en central del av detta mål.

Tesla Semi ska användas i linjetrafiken mellan terminalerna i Norge.

Foto: Pressbild

Blev du hjälpt av detta inlägg?