spedi_se_annons
Blogg Nyheter

Automatiska containerhamnar

Länge har det pratats om att automatisera containerhamnar. I Rotterdam har åtminstone en av tarminalerna varit delvis automatiserad

I Shanghai är tydligen lönekostnaderna så höga och kraven från hamnarbetarna så höga att det tydligen löner sig att mer eller mindre helt automatisera containerhanteringen i hamnen. Om man skall förstå filmen och texten rätt så provkör man redan, och i stort sett allt sker utan mänsklig inblandning. Det går inte att förneka att det är lite imponerande förstås, även om det är lite svårt att se att man göra detta helt utan mänsklig inblandning.

Från Spalsh 24/7

Rimligen måste man ju ha folk ombord på fartyget, som öppnar twistlocks och ser till att alla är borta, att lyftet går rätt till osv. Men det är klart, det kanske går att göra med ett par tre man, mot ett krangäng om kranförare, tallyman, tre eller fyra gränsleförare som är gängse. Lägg därtill plansväng, med folk som skall hantera containers som skall in eller ut på lastbil, hämtas och lämnas i stack, så väl lastad som tom.

Det blir mycket folk som kanske inte längre behövs.

Kommentarer

kommentarer

Lämna en kommentar

Change the CAPTCHA code